יום רביעי, 27 באפריל 2011

חשבתם שהלחם נקי? חריגות גבוהות של חומרי הדברה ברוב סוגי הלחם האורגני - חדשות - דה מרקר TheMarker

חשבתם שהלחם נקי? חריגות גבוהות של חומרי הדברה ברוב סוגי הלחם האורגני

בסקר שערך המשרד אותרו שאריות חומרי הדברה ב-8.6% מהפירות והירקות שנבדקו - לעומת 24% ב-2009

  • 15:43
  • 27.04.2011
  • מאת: עמירם כהן

  • סקר מדגמי שערך משרד החקלאות לשאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית "אורגנית", מצא כי חלק ניכר מסוגי הלחם האורגני וחלק ניכר מהפירות היבשים מיבוא הנמכרים כתוצרת אורגנית, מכילים שאריות חומרי הדברה בכמויות החורגות מהתקן.
  • לאור התוצאות הללו הורה משרד החקלאות ליצרני הלחמים האורגניים לבצע בדיקות מעבדה מקדימות לגלוטן בטרם נעשה בו שימוש ללחם אורגני, וזאת לאחר שנמצא כי המקור העיקרי לשאריות חומרי הדברה בלחם הוא הגלוטן. עוד מצא הסקר כי בפירות ובירקות שנסקרו חל שיפור רב בהשוואה לתוצרות בשנים קודמות ושיעור הבדיקות בהן נמצאו בפירות וירקות, שסומנו כתוצרת אורגנית, שאריות אסורות של חומרי הדברה היה ב-2010 8.6% בלבד לעומת 24% ב-2009. המוצרים שנבדקו בסקר המדגמי כללו עגבניות, תבליני עלים, פלפל, חסה, לחמים, פסטות, קטניות, ריבות, דברי מאפה, פירות יבשים ועוד.

  • עוד נמצא בסקר, כי חל שיפור רב גם בסימול המוצרים. ב-2010 סומנו 48% מהמוצרים כנדרש בחוק (בתווית המוצר מוטבע הסימול האורגני וסימול הפיקוח), כך שהצרכן יכול לזהות בוודאות כי מדובר במוצר אורגני מפוקח. ב-2009 רק 9% מהמוצרים סומנו כחוק.

  • עוד נמסר כי ב-2010 הסמיכה מנהלת השירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות את חברת "דרך המעבדה" להעניק אישורים לתוצרת חקלאית כתוצרת אורגנית. דרך המעבדה תהיה הגוף הרביעי שהוסמך לכך בנוסף ל"סקאל ישראל", "אגריאור" ו"המכון לבקרה ואיכות".

  • התוצרת האורגנית מהווה כ-1.5% מכלל התוצרת החקלאית הטרייה והמעובדת המיוצרת בישראל וכ-13% מהיצוא החקלאי של ישראל. בייצור תוצרת אורגנית רשומים 760 עוסקים, מהם 500 חקלאים. שטחי החקלאות האורגנית בישראל משתרעים על כ-70 אלף דונם. על 65% מהשטחים האורגניים מגדלים ירקות בשטח פתוח, 7% הם שטחי חממות לגידול ירקות ו-4% חממות לגידול תבלינים.
  • החוק קובע כי בנקודות המכירה (חנויות, רשתות שיווק, ירקנים) על התוצרת האורגנית להיות מופרדת באופן ברור מהתוצרת הלא אורגנית על מנת למנוע בלבול וטעויות מהצרכנים. ההפרדה נדרשת גם במוצרים טריים, כמו ירקות ופירות וגם בתוצרת מעובדת כגון פסטות, קטשופ, רטבים וכו'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה